Драма при задържането на заподозрян за убийството на българка.Издирваният за убийството

...
Драма при задържането на заподозрян за убийството на българка.Издирваният за убийството
Коментари Харесай

Виктор Спига оказа съпротива при ареста си в Италия

Драма при задържането на заподозрян за убийството на българка.

Издирваният за убийството на ИТ специалистката Алена Щерк - Виктор Спига, е арестуван в Италия, само че не е ясно дали е дал единодушие да бъде съден в България. Италианската полиция популяризира фотография на Спига от ареста. За bTV от полицията потвърдиха, че той има и италианско поданство и непрекъснато местопребиваване в провинция Терни.

Мъжът е арестуван в град Монтепрандоне в ранните часове на 30 май след издадена европейска заповед за арест по закононарушение за похищение и ликвидиране. Спига е оказал опозиция сега на задържането. От мобилния отряд на полицията са били ангажирани 10 полицейски чиновници.

Синът на убитата Алена: Майка ми подаде тъжби против Виктор Спига

Мъжът е предаден на прокуратурата в Асколи Пичено. Предстои съвещание на Апелативния съд, който да реши дали и по кое време мъжът да бъде предаден на българските управляващи.

ДНК-то в колата на убитата Алена Щерк съответствува с това на арестувания Виктор Спига. Това сподели в предаването „ Тази заран “ прокурорът от софийска градска прокуратура Иво Илиев.

Според държавното обвиняване претекстовете за закононарушението занапред ще се обясняват. Досега няма данни за присъединяване на различен човек в убийството на Алена Щерк. Според психиатъра Веселин Герев  спорът сред Алена и Виктор не е поради за пари, а от ревнивост, написа Novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР